Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фабриката за сладолед във Варна спира работа

Снимка: БГНЕС

Компанията за сладоледи и замразени храни "Фронери" преструктурира бизнеса си в България, се казва в официално съобщение на дружеството, собственост на швейцарската компания "Нестле" и британската R&R.

Промяната включва затваряне на фабриката във Варна, в която работят 72 души.

“Ние сме твърдо решени да продължим да работим и да се развиваме на българския пазар.Но, за да поддържаме растежа и да запазим конкурентоспособността си на местно равнище, трябва да преосмислим бъдещето на нашата фабрика във Варна", съобщават от компанията, която обещава "на всички засегнати пакети с обезщетения, които надвишават законовия минимум. На част от служителите, които имат интерес, ще бъде предложена и възможност за преместване в други фабрики на Фронери в чужбина".

"Фронери" предприе стъпки, за да гарантира, че българският пазар ще продължи да бъде снабдяван безпроблемно с продукти на компанията. Компанията продължава да има около 90 служители в страната в области като продажби, маркетинг, доставки и финанси. Компанията продължава да развива бизнеса си в България и ще продължи да инвестира в увеличаване на консумацията на сладолед в България като лидер на пазара", се казва още в съобщението.

"Фронери" управлява бързоразвиващ се международен бизнес с фокус върху производството, дистрибуцията и продажбата на сладолед и замразени храни. Създадена през 2016 г. като съвместно предприятие между R & R и Nestlé, компанията е вторият по големина производител на сладолед в Европа и третият в света. С приходи от € 2,5 млрд. (2017) и над 10 000 служители "Фронери" присъства в над 20 страни в цял свят.

"Нестле" работи във Варна от 2006 г., когато швейцарската компания купи сладоледената фабрика, която има годишен капацитет 20 млн. литра и е лидер на българския пазар с дял от около 40%.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна