Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с кандидатура за домакинство на европейско първенство по акробатика

Олимпийските шампион Мариела Костадинова/Панайот Димитров и техните треньори със златген знак от федерацията по акробатика
Снимка: БТА

Българската федерация по спортна акробатика  е в процедура за получаване на домакинство на европейското първенство през 2021 година за всички възрасти. Родната централа е предложила за домакин град Варна. До месец май официално трябва да има отговор на предложението. Другият кандидат е Италия.

"За мен най-важното е да имаме състезатели. С организацията ще се справим, правили сме го и друг път. В последните години станахме страхотен екип. Работим заедно и искаме да си върнем позициите на световна сила в спорта. Когато сме обединени сме по-силни", каза генералният секретар на Българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов.

Двукратните олимпийски шампиони от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес , смесената двойка Мариела Костадинова/Панайот Димитров, бяха наградени с почетен знак от злато. Отличието се връчва за първи път изработен по идея на ръководството на централата.

"Тази награда за нас е много повече от всяка друга", бяха първите думи на Панайот Димитров.

С уникалното отличие бяха наградени още националният селекционер Драгомир Драганов, хореографката Диана Колева и личният треньор на двойката  Гергана Денева.

"Много се радвам, че те решават да останат в спорта. Аз винаги ще бъда до тях и ще ги подкрепям. Но преминаването от младежи при мъже и жени е много сериозно нещо. Те трябва много да работят и да искат още и още", каза личната им треньорка Гергана Денева.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна