Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възрастен мъж даде близо 100 000 лева на телефонни измамници

| обновено на 06.02.19 в 15:01
Снимка: БГНЕС

82-годишен мъж даде около 90 000 лева в брой и златни и сребърни накити на телефонни измамници. В продължение на два дена той е носел парите на различни места в района на Транспортна болница. Мошениците го убеждавали, че оказва „съдействие на полицията“ и дори го карали да спи в определени хотели в София.

Измамата е станала преди месец, но мъжът, който е бивш архитект, едва преди дни чул за предупрежденията на МВР и подал сигнал, че вероятно е станал жертва на измама.

Иво Величков от СДВР обясни, че веднага е започнато досъдебно производство, направени са необходимите първоначални действия по разследването и са проведени множество разговори.

Пред "Хоризонт" измаменият каза, че очаква хората, на които е дал парите, да се свържат с него отново. Той има множество имоти и ретро автомобили. Живее със свой роднина, но няма преки наследници.

По една или две телефонни измами на ден са извършвани само в София от началото на годината. Това съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи. От полицията призовават отново:

„Да бъдат предпазливи, да не бъдат доверчиви, да не съобщават по телефона под каквато и да е форма лични данни на непознати лица, защото измамниците точно от това имат нужда, за да бъдат по-убедителни впоследствие при последващи разговори“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна