Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Институциите в Русе заседаваха на възлово кръстовище в търсене на мерки срещу ПТП

Снимка: Ася Пенчева

По предложение на Окръжна прокуратура - Русе ръководителите на всички институции, които имат отношение към безопасността на движението, се събраха на кръстовището в посока Варна, което е на пътя към Кубрат и квартал Средна кула, за да набележат превантивни мерки срещу зачестилите пътно-транспортни произшествия.

За първи път на едно от конфликтните кръстовища в Русе се събраха представители на прокуратурата, областната управа, кметския екип, областната дирекция на полицията и Агенция "Пътна инфраструктура". Всички те на терен трябваше да огледат ситуацията и след заседание в прокуратурата да вземат решение как да се намали броят на жертвите. Според началника на сектор "Пътна полиция" Михаил Манов причините за катастрофите са в отнемането на предимство.

"Основно тука проблема е при отнемане на предимство, излизане на главен път при ляв завой. Повечето произшествия са станали при това положение".

Тъй като точно от там би трябвало да преминава трасето на бъдещата магистрала до Велико Търново, участниците в заседанието се оказаха без възможност за по-сериозни мерки и се ограничиха до поставяне на нова маркировка, съобщи окръжният прокурор Георги Георгиев.

"Задължително се обнови пътната маркировка, включително и крайните ленти и се обозначи добре участъкът от пътя и като се постави така наречената шумна маркировка".

Според справка от "Пътна полиция" през последните пет години 20 лица са пострадали при близо 50 катастрофи само на това кръстовище.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна