Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ: Няма ново срутище на пътя за Рилския манастир

Вече година над с.Пастра по пътя Рила-Рилски манастир движението е ограничено поради срутище на скали върху платното, което се почиства.
Снимка: Кирил Фалин

Няма промяна в организацията на движението към Рилския манастир, казаха от полицията в Кюстендил по повод коментари, че по трасето към светата обител има нови срутища на скали.

Няма ново срутище на пътя за Рилския манастир, обявиха в съобщение от Агенция „Пътна инфраструктура“ днес след обяд по повод коментари от понеделник и запитвания от медии за нов свлачищен процес на третокласния път Рила - Рилски манастир.

От агенцията припомнят, че в участък от 50 метра при 27-и км над село Пастра движението се осъществява в една лента поради извършване на аварийно-възстановителни дейности, който започнаха през миналата година. Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци.

Пътуващи към Рилския манастир обаче коментират, че според обещанията на обрушения скат трябваше да бъдат монтирани високоскоростни мрежи, за което са били предвидени около 300 хил. лева. Това обаче още не се реализира, вроятно поради процедурни забавяния и честите смени в ръководството и в състава на АПИ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени