Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Георгиева с много успешна изява в „Турандот“ в Тулон

Оперната прима Габриела Георгиева, солист на Софийската национална опера и балет, гостува с голям успех в главната роля в нетрадиционна постановка на операта „Турандот“ на Пучини в оперния театър в Тулон.

За ролята на Турандот драматичното сопрано на Габриела Георгиева постига чудеса - солидно, с лекота на израза, което й позволява за надхвърля границите на съпътстващия, често доста богат оркестър. Нейните врязващи се високи тонове в никакъв случай не са "извикани", а само са оцветени от умерено вибрато. За впечатляващата роля българското сопрано налага персонажа посредством чудесно овладения си глас с голямо присъствие и забележителна точност“ четем сред отзивите на музикалната критика.

След завръщането си от Франция Габриела Георгиева гостува в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“. Чуйте в звуковия файл разказа й за постановката на „Турандот“ в Тулон, за оперния театър там и за предстоящите й изяви в „Трубадур“ от Верди и „Дон Жуан“ от Моцарт на сцената на Софийската опера. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!