Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фарадж започва общонационален поход на „гневните брекзитиъри“

Найджъл Фарадж
Снимка: БГНЕС

Във Великобритания националистът Найджъл Фарадж ще започне общонационален поход на „гневните брекзитиъри“. Две седмици те ще кръстосват страната, за да изразят своя гняв срещу „предателството на Тереза Мей за Брекзит“, чиято стратегия предвижда евентуално гласуване в парламента за отлагане на Брекзит.

Походът ще започне на 16 март в северния град Съндърланд и ще приключи на 29 март в Лондон. Той е организиран от кампанията LeaveMeansLeave /Напускане значи напускане/. Кулминацията ще бъде митинг пред парламента в Лондон в последния ден, за когато по принцип е планирано излизането на страната от ЕС.

Походът, който е озаглавен „Предателство за Брекзит“, ще бъде воден от националиста Найджъл Фарадж, бивш лидер на Партията за независимост.

„Елитът в Уестминстър е в процес на предателство към британския народ за Брекзит. Всички ние, които искаме Великобритания да бъде велика страна отново приемаме, че трябва да бъдем готови да отстояваме това, в което вярваме и да се борим за нашата независимост“, заяви Фарадж.

Лейла Моран, депутат от партията на либералдемократите и привърженик на нов референдум за Брекзит, коментира по следния начин новината: „Това е поредна нелепа идея на най-известния британски шарлатан“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени