Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинения срещу опозиционен кандидат за кмет на Анкара

Мансур Яваш

Прокурори в Анкара са подготвили обвинителен акт срещу кандидата за кмет на турската столица от опозицията Мансур Яваш. Поисканото наказание е 3 години лишаване от свобода.

Според обвинителите по време на адвокатската си практика Яваш злоупотребил с положението си и изнудвал бизнесмен от Кайсери. 

Мансур Яваш ще свика пресконференция, на която ще отговори на обвиненията, обявиха от Народнорепубликанската партия, която го издигна като претендент за кметското кресло. 

Мансур Яваш е бил адвокат, както и бивш кмет на анкарския квартал "Бейпазаръ".

Социологически проучвания показват преднина от няколко пункта на Яваш пред кандидата на управляващата Партия на справедливостта и развитието за кмет на турската столица Мехмед Йозхасеки. 

Междувременно турският статистически институт съобщи данни, според които в последното тримесечие на миналата година икономиката на страната се е свила с 2,4% в сравнение със същия период година по-рано.

Икономическа рецесия би могла да даде негативно отражение върху представянето на управляващата формация на предстоящите на 31 март местни избори в Турция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени