Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колежът по туризъм в Бургас ще обучава екскурзоводи

Снимка: БГНЕС

Бъдещи екскурзоводи ще обучават в бургаския Колеж по туризъм, с цел да отговорят на търсенето на бранша. Туроператори алармираха, че има голям недостиг на такива специалисти. Учебното заведение разкрива от тази година уникална за страната ни специалност.

Поне 20 студенти ще бъдат приети тази година в специалността „Управление на туроператорската и турагентската дейност“. Тя ще е първата подобна в страната ни. 

„Ще обучаваме и бъдещи екскурзоводи“, посочи директорката на колежа Диана Радойнова. „Залагаме изключително много на практическото обучение“, поясни тя и допълни: „Те ще имат обучение всяка седмица по 4 часа. Студентите ще бъдат разпределени да практикуват в различни туроператорски и турагентски фирми, които ни предлагат съдействие. Извън това практическо обучение ежеседмично отново те ще продължат да имат модули за по-далечни дестинации, които също ще посещават“.

Освен западните езици в специалността могат да се учат и славянски, а в последните години се увеличава интересът и към иврит.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!