Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холандец замества Нагелсман в Хофенхайм

Алфред Схрьодер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холандецът Алфред Схрьодер ще бъде старши треньор на елитния немски Хофенхайм от началото на следващия сезон, обявиха от клуба. 46-годишният специалист ще замени на поста Юлиан Нагелсман, който ще поеме РБ Лайпциг. Схрьодер в момента е асистент на Ерик тен Хаг в Аякс, но между 2015 и 2018 г. бе помощник треньор в Хофенхайм и отлично познава обстановката и играчите. Договорът на 46-годишният специалист е до лятото на 2022 г.

"Развълнувани сме да потвърдим, че Алфред Шрьодер ще бъде нашият нов старши треньор. Бившният помощник-треньор на Хофенхайм се завръща в клуба след едногодишен престой като асистент в холандския Аякс Амстердам и ще замени на поста Юлиан Нагелсман през лятото. Неговият договор е за три години до 2022", съобщават от клуба.

"Алфред познава нашата структура и по-голямата част от отбора. Със своята точна преценка, ясна стратегия и добра комуникация той беше значима част от успехите на Хофенхайм през последните години", заяви спортният директор Александър Росен.

Хофенхайм, който игра в груповата фаза на Шампионската лига през този сезон, се намира на девето място в Бундеслигата с актив от 38 точки и до последно ще се бори за участие в евротурнирите и догодина.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна