Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов започна посещение в САЩ

Той не коментира оставката на Цачева, но поздрави премиера за повишената перспектива на кредитния рейтинг

| обновено на 23.03.19 в 15:38
Цветан Цветанов
Снимка: БТА

Председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов започна работно посещение във Вашингтон.

На профила във Фейсбук на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов може да се види съобщение, че преди няколко часа е пристигнал в САЩ. Последният пост съвпада с времето, когато изтече информация за оставката на Цачева. В него той поздравява премиера, финансовия министър и правителството за „повишената перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг на България“ и пише: „Всичко останало е обикновено продуциране на фалшиви новини от партийните централи“. 

От утре до вторник Цветанов ще бъде специален гост на Конференцията по политики на Американско-израелския комитет по обществени въпроси (AIPAC) по покана на Морт Фридман - председател на комитета и Хауърд Кор - главен изпълнителен директор, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Тридневната конференция събира участници от цял свят и редица водещи политици, експерти, дипломати и представители на неправителствения сектор и бизнес средите.

Като представител на правоохранителната общност с дългогодишен опит, включително в изпълнителната власт, Цветанов също така ще вземе участие в Международния форум по сигурност, който се провежда в рамките на конференцията. Целта на форума е обмен на добри практики и дебат по развитието на текущите въпроси и предизвикателства в сектор сигурност.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени