Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Плаче ми се

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров направи отлично завръщане на корта, надигравайки с 6:1 и 6:3 Фелисиано Лопес от Испания точно за един час игра на турнипа по тенис в Маями. За него това бе първи мач от над два месеца. След Аустрелиън Оупън Димитров отказа участие в Ротердам, Акапулко и Индиън Уелс заради контузия в дясното коляно, а след успеха над Лопес заговори откровено за травмата. Григор призна, че дори не е очаквал да играе в Маями и единственото, за което мисли сега е рамото с надежда на сутринта да няма болка.

"Честно казано, съм близо да се разплача. Беше тежък път за мен до момента, така че съм много доволен да бъда обратно на корта. Нямам особено очаквания към себе си, опитвам се да използвам максимално всеки ден, в който мога да изляза и да играя. Дори не мислех, че ще мога да играя тук, така че щом получих този шанс исках да се възползвам максимално от него. За мен бе дълъг път от Австралия досега, така че просто исках да изляза на корта и да разперя крила", каза Григор Димитров. Той разкри какво е правил във времето, в което не е бил на корта.

"Бях дълго време извън корта. Можех да тренирам във фитнеса и да поддържам играта си, но не можех да сервирам над един месец. Преминах през много лечения, много рехабилитации, много от всичко. Да дойда и да играя без болка е хубаво. Повторенията и ударите изискват време, така че не очакват прекалено много от себе си на този турнир. Единственото, за което мисля е как ще бъде рамото ми утре сутрин. Просто искам да се събудя и да не изпитвам сериозна болка. Малко лимитиран съм по отношение на някои неща, но е такова, каквото е. Дали е на корта или извън него, бориш се с каквото имаш", добави Григор Димитров.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна