Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу застрояването на парк в Пловдив

Снимка: БНР Радио Пловдив

Протестиращите срещу застрояването на парка зад пловдивския хотел „Санкт Петербург” се събраха за поредна неделя със заканата, че няма да отстъпят в исканията си. Те настояват общината да откупи терена от частния собствени - бизнесмена Байрям Солак, и той да остане само парк.

„Война ще направим, но няма да го дадем. Всяка неделя ще се събираме тук”, обявиха дошлите, които бяха около 200 души. Над 4000 пък са подписите, събрани от началото на протестите.

От Инициативния комитет на недоволните запознаха присъстващите с предложенията на частния инвеститор, които са внесени в общината:

"Исканията му са да бъдат премахнати подземните съоръжения в имота, т.нар. бункери, които са с площ от около от 700 кв. Иска разрешение за строеж на паркинг с вход откъм ул. "Полк. Дрангов". Предлага също да обособи 5 декара за спорт и атракции, детски площадки и игрища, които да предаде на Община Пловдив за ползване и стопанисваме. Пред нас кметът Тотев каза, че останалите 11 декара са за високо строителство", обясни пред хората Асен Костов, председател на Инициативния комитет.

"Няма да го позволим", отговориха присъстващите.

Утре представители на Инициативния комитет от район "Северен" ще внесат подписката в администрацията на кмета Иван Тотев, а в четвъртък ще присъстват на заседанието на Общинския съвет.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна