Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович спечели в 3 сета, Димитров открива програмата в Маями

Джокович преодоля Делбонис.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер 1 Новак Джокович преодоля трудно препятствие и се класира за четвъртия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями, Флорида.

Сърбинът, който е шесткратен победител в Маями, надигра аржентинеца Федерико Делбонис в три сета със 7:5, 4:6, 6:1 за два часа игра.

Джокович взе първата част със 7:5 и можеше да приключи интригата във втория, след като водеше с 3:1след пробив. Делбонис намери сили да обърне с 6:4 и да прати мача в трети сет. Там сърбинът не остави шансове на съперника и му даде само гейм.

В спор за място на четвъртфиналите водачът в схемата ще срещне Роберто Баутиста Агут (Испания), който се наложи над Фабио Фонини (Италия) с 6:4, 6:4.

"Поздравления за Федерико. Той наистина изигра силен мач и диктуваше темпото. В моите удари нямаше мощ и трябваше да се защитавам", коментира Джокович.

В късния мач при мъжете Ник Кириос (Австралия) спечели с лекота срещу сърбина Душан Лайович с 6:3, 6:1 и в следващия кръг ще срещне 11-ия в схемата Борна Чорич, който елиминира французина Жереми Шарди след 6:7(2), 6:2, 6:3.

Григор Димитров открива програмата на днешния ден на турнира от 17:00 часа (наше време) срещу австралиеца Джордан Томпсън. Двамата не са се срещали до момента..

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!