Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 28 март в Дома на киното идва „Лятото на обичайните заподозрени“

| обновено на 27.03.19 в 18:28
Астрономически феномен ни очаква на 28 март от 20.30 часа, в Дома на киното, когато на мястото на пролетта, която посрещнахме преди броени дни, идва „Лятото на обичайните заподозрени“. Както подсказва заглавието, герои в премиерната документална кинотворба на Камелия Петрова са Стефан Вълдобрев, Иван Лечев, Мирослав Иванов, Веселин Веселинов - Еко, Стоян Янкулов - Стунджи, като участват още Никола Стоянов и The Gentlemen.

Филмът пресъздава историята на едно пътуване, запечатало различни моменти (зад сцената, в буса, на брега на морето) от незабравимите концерти на голямото лятно турне на „Обичайните заподозрени“ през 2018 година. Оператори на лятното музикално пътешествие на „Обичайните заподозрени“ са Кирил Проданов, Стефан Врачев и Георги Маринов.

Продуцент на филмовото предизвикателство е самият Стефан Вълдобрев:

Искаше ми се хората да видят останалата част от „Обичайните заподозрени“  - Иван Лечев, Мирослав Иванов, Еко и Стунджи в друга светлина, такава, в каквато аз ги виждам обикновено. Те са наистина много артистични, много се смеем. Те са повече от музиканти. Всъщност хората ще се изненадат от тях най-вече, защото тук добре личи тяхната артистичност, нещо, което на сцената, бидейки концентрирани в инструментите си няма как да покажат.

Това, без което не може този филм е публиката - лицата, мащабът на това присъствие. Ако махнете публиката ще видите, че просто няма да има филм. Публиката е шестият обичаен заподозрян в този филм и на финалните надписи благодарих на всеки един, който чрез енергията си е присъствал в тези кадри.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени