Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: БСП предпочете самотата, да няма партньор

Снимка: Радио Бургас

Листата на "Коалиция за България", която обединява 7 формации, ще бъде готова през новата седмица. Това съобщи в Бургас председателя на АБВ Румен Петков.

"БСП предпочете самотата, да няма партньор. Ние направихме няколкократни опити да създадем предпоставки за формирането на широка лява, лявоцентристка и патриотична коалиция. Аз лично съм се обърнал писмено към ръководството на Българската социалистическа партия и то без всякакви условия", заяви Петков и добави:

"Нито аз, нито Първанов, нито Калфин имаме претенции за участие в каквито и да са листи. Не говоря за предстоящите евроизбори, говоря по принцип. Не сме поставяли предварително разговор за участие в листа за евроизборите. Защо ръководството на БСП не пожела да води такъв разговор, не пожела да се сформира широка лява патриотична коалиция, не мога да гадая, не мога да разсъждавам от тяхно име, но така или иначе сформирахме "Коалиция за България", политически проект със стратегически характер, със съзнанието, че тръгваме на дълъг политически път".

По повод представената листа на ГЕРБ Румен Петков коментира:

"Асансьорът на Цветанов ще ги свали до половината".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени