Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Босилеград остана без български тв канали

Снимка: БГНЕС

Без телевизионно покритие на българските канали от четвъртък на обяд е Босилеград и районът около него, казаха от екипа на културно-информационния център на сънародниците ни в сръбската община. Според поета Радко Стоянчов от село Белут проблемът е в това, че те не знаят към коя институция да се обърнат, за да се възстанови разпространението на телевизионния сигнал.

Сънародниците ни от Босилеградско коментират, че не дъждовете или лоши атмосферни условия са причина за прекъсването на телевизионния сигнал на българските канали и програми. По-скоро е техническа повреда на ретранслатора или усилвателя на границата край кюстендилското с. Чуденци.

Поетът Радко Стоянчов: „Ние гледахме националните бТВ, Нова телевизия и три канала на БНТ, обаче всички изчезнаха. Най-вероятно мощността на този ретранслатор, който е нагоре срещу Тлъмино му е паднала мощността и нямаме сигнал. Другите се хващат нормално, но те са от друг ретранслатор, а ние взимаме картината тук от Чуденци, горе – Омница, пък Чуденци. Оттук хващаме картината“.

Проблемът е най-вече за селата в Босилеградско, в самия Босилеград се ползва кабелен оператор, който доставя програмите нормално.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени