Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Едмонд Назарян дебютира с бронз в нова категория

Едмонд Назарян (в червено трико) спечели бронз в Анталия.
Снимка: БФ Борба

Европейският шампион за кадети Едмонд Назарян направи успешен дебют в нова за него категория до 51 кг на силния турнир в Анталия (Турция). Младият ни талант в класическия стил спечели бронз, като за отличието победи с технически туш Изкхар Курба (Казахстан), трети на световното през миналата година.

На старта в категорията Еди тушира турчина Ерсин Бюлют, а после срази с технически туш и азера Гюлюзаде Них. На полуфиналите обаче Назарян-младши падна с 0:2 от Алмир Алиев (0:2), като съперникът му взе точките само от предупреждения.

"За нас беше много важна тази проверка, защото на турнира бяха всичките най-силни състезатели в неговата категория", каза Емил Иванов, личен треньор на младия талант. "Домакините, азерите бяха с по 2-3 състезатели, имаше грузинец, иранец. Реално това ще са и основните му съперници за големите състезания през годината. А Еди ги победи с туш или технически туш. Много съм доволен от резултатите".

Миналата година Едмонд Назарян стана европейски шампион за кадети, спечели бронз на Световното, както и на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес в категория до 45 кг.

Тази година голямото предизвикателство за сина на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян ще бъде Световното за кадети в София в края на юли, а преди това през месец юни ще стартира и на Европейското във Фаенца (Италия). И на двете първенства шампионът ще се бори при 51-килограмовите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени