Eмисия новини
от 22.00 часа

България със собствен щанд на фестивала jazzahead в Бремен

България има възможност да се представи официално на световната джаз карта със свой собствен щанд, на фестивала jazzahead в германския град Бремен. На щанда български музиканти могат да представят на широката публика своите проекти.

Музикантът, композитор и преподавател Христо Йоцов, който е и част от Българската музикална асоциация, коментира за БНР, че и преди на феста е имало български музиканти, но в лично качество:

„Бремен е конкретно събитие, което използваме, за да имаме възможност да презентираме българската музика. Като асоциация се опитваме да правим неща в много посоки, които да бъдат добри за българските музиканти, каквито и да са те. Това си е панаир, на който се купуват и продават музикални продукти. Като Пловдивския панаир и всички останали, но за музика. Там е европейският бизнес по отношение на музиката. България за пръв път излиза като субект на такова изложение. Обединили сме се доста хора, за да постигнем мащабно представяне. Става дума за 27 български продукта, създадени в последната година“.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Белите мъжки песни на Асен Масларски

публикувано на 10.12.19 в 15:53