Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири църкви в Благоевградско с предписание за отстраняване на нередности

Снимка: Венцислав Величков

Стотици храмове в Благоевградска област бяха проверени от противопожарните служби преди Великденските празници. Предписания за отстраняване на нередности са дадени на четири.

Във всички по-големи църкви, където се очаква да има много хора по празниците, са дадени препоръки за безопасност при запалване и носене на свещите, като са припомнени и правилата за безопасна евакуация, ако това стане необходимо. Това каза областният директор на пожарната Георги Пармаков.

От днес пожарен автомобил ще бъде позициониран на изхода на Благоевград в посока Кулата, който да е в готовност за бърза реакция при катастрофи или пожари.

Засилени са полицейските патрули по основните пътища в региона.

Очаква се най-голям да бъде трафикът по главен път Е-79 и по пътя Симитли – Банско - Гоце Делчев. С цел безопасност на движението са засилени и мерките на полицията, каза областният директор на МВР Николай Хаджиев:

"През нас минава основна пътна артерия, която със сигурност през тези почивни дни ще бъде доста натоварена. Ще има полицейско присъствие. Тези мерки се взимат с цел осигуряване на пътната безопасност".

Хаджиев припомни най-важното на водачите:

"При засилен трафик е нормално да се образуват и колони, водачите да бъдат толерантни, търпеливи, да не предприемат рисковани изпреварвания".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени