Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев и Тийм финалисти в Барселона

Даниил Медведев.
Снимка: БТА

Руснакът Данийл Медведев се класира за финала на турнира по тенис на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 2.61 милиона евро. Поставеният под номер 7 Медведев победи двукратния шампион и четвърти в схемата Кей Нишикори (Япония) с 6:4, 3:6, 7:5 за 2:24 часа.

Руснакът, който през февруари спечели титлата от "София Оупън 2019", направи един пробив за 3:2 по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част Нишикори взе подаването на Медведев за 5:3 и при свой сервис изравни резултата. В началото на третия сет двамата си размениха по един пробив, но в 12-ия гейм Медведев отново спечели подаването на Нишикори и така затвори мача.

Рафаел Надал (Испания) отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 2.61 милиона евро. Водачът в схемата Надал загуби от номер 3 Доминик Тийм (Австрия) с 4:6, 4:6 за 2:04 часа. За Тийм това беше четвърта победа срещу Надал в 12 мача, но интересното е, че всичките му успехи срещу испанеца са на клей. Така за втора поредна седмица Надал не успява да стигне до финал на турнир на червени кортове. Испанецът, загуби миналата събота от Фабио Фонини (Италия) на турнира "Мастърс" в Монте Карло и сега от Доминик Тийм в Барселона.

Руснакът, който през февруари спечели титлата от "София Оупън 2019", ще играе утре на първия си финал на червени кортове в кариерата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!