Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мода менте не стигна до Европа

Луксозни спортни дрехи, чанти, обувки и колани обозначени със знаци на известни търговски марки били иззети на 25 април, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Около 10 ч. от Отдел „Икономическа полиция“ в ГД „Национална полиция“ бил получена информация, че в Индустриалната зона на Шумен неизвестни посетили офис на куриерска фирма. Заявили, че имат намерение да изпратят много на брой предварително опаковани колетни пратки за страни в Европейския съюз.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност към Областната дирекция на МВР- Шумен провели специализирана полицейска операция. В хода на предприетите оперативни действия било установено, че в офис на куриерската фирма вече са предадени няколко пратки. В близост бил паркиран товарен автомобил "Рено" с русенска регистрация. Получена била информация, че водачът на товарния автомобил се придвижва заедно с друг  автомобил с русенска регистрация -  Ауди „А6“.

Водачите, двама мъже от Русе, били установени. При проверка в товарния автомобил са намерени 47 кашона, в които имало луксозни спортни дрехи, обувки, чанти, чехли, колани, обозначени със знаците на търговските марки „ Адидас“ „Найк“, „Томи Хилфигър“, „Гучи“, Долче и Габана“ и други.

Двамата русенци към момента на проверката не са представили документ за произход на стоките. Предстои да бъде изяснено дали стоките са истински или са имитации на известните марки. За извършено престъпление е образувано досъдебно производство.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени