Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Иванова, редактор в „Хоризонт“: Планините винаги са ме привличали

„Дойдох в БНР от вече не съществуващото Инфо радио след конкурс. В началото ми беше трудно заради стреса, но се научих да се освобождавам от него“. Това сподели в рубриката „От другата страна на радиото“ на предаването „Хоризонт за вас“ Таня Иванова. Тя е редактор в новините и в предаването „Хоризонт до обед“. Води рубриката за екстремни спортове в предаването „Спорт и музика“ всяка събота.

"Иска ми се да опазим българския език и като редактор всячески се опитвам да го правя“, казва Таня.

Тя е запалена по спорта, затова и една от мечтите ѝ е да превърне рубриката си в „Спорт и музика“ в предаване, „защото хората в екстремните спортове постигат удивителни неща, показват по един особено красив начин, че човешките възможности са неограничени. Тези истории си струва да бъдат разказвани“.

Как започва любовта към спорта:

„Поредица от събития в моя живот ме наведоха на мисълта, че има известна вероятност да не живея вечно. На един мой рожден ден се замислих какво бих искала да правя с останалата част от живота си, след като съм завършила образованието си, намерила съм си работа, родила съм деца. И много бързо реших какво искам да правя. Записах се на курс по йога, после започнах да ходя на катерене, защото високите планини и скалите винаги са ме привличали. В един момент реших, че трябва да се предизвикам, да сбъдвам мечтите си и да правя нещата, които аз искам, а не които обществото и близките ми очакват от мен. Децата ми ме научиха да бъда егоист в "здравословния" смисъл на думата“.

Таня Иванова успява да съчетава работата, хобито и семейството с „добра организация и бързане, вечно летя нанякъде“.

„Имам едно момче и едно момиче. Давам всичко от себе си за възпитанието им. Искам да са здрави, да знаят как да се пазят, да бъдат добри със себе си и с другите хора, да са свободни, сами да взимат решенията си, не някой друг да решава, вместо тях, а каква майка съм - времето ще покаже“.

Интервюто с Таня Иванова можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна