Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Естефания Мелендес, представител на венецуелската опозиция: Искаме още санкции над режима на Мадуро

Естефания Мелендес

Няма да спрем, докато не постигнем свободата. Това е, което искат всички във Венецуела. Всеки ден подкрепата за нас се увеличава - от военните и от народа. Основната цел на операция „Свобода“ е краят на узурпацията, след което да имаме временно правителство и избори. Това заяви пред БНР Естефания Мелендес, дипломатически представител у нас на венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който през януари сe обяви за президент на страната.

„Много са заплашвани, преследвани, принуждавани да показват подкрепа за режима, а всъщност те не одобряват Николас Мадуро. Сигурна съм, че ще се включат в свиканата от Гуайдо стачка“, каза Мелендес в предаването „Събота 150“ на програма „Хоризонт“.

Тя подчерта още: Трябва да сме реалисти - това е голям процес, който няма да приключи за ден. Но достатъчно доказателство е, че военният министър Падрино Лопес призна по телевизията, стоейки до Мадуро, че е участвал в преговори за край на това правителство. Каза, че са искали да го подкупят, но е факт, че е преговарял за напускането на Мадуро, отбеляза още тя.

Според нея САЩ са изиграли важна роля в тази борба за свобода, заедно с международна коалиция, включваща най-големите демокрации.

„Очакваме да бъдат наложени санкции на служители на режима. Корупцията съсипа най-богатата страна на континента. Не могат да кажат, че причината са санкциите, защото те започнаха едва в края на януари. Искаме още санкции срещу тях, защото парите ще са за тях, а не за народа. Парите няма да бъдат използвани за умиращите от глад деца“ отбеляза Мелендес.

Интервюто можете да чуете в звуковия файл.  


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени