Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР стартира националната кампания "Избери живота“

Българското национално радио стартира национална кампания под надслов „Избери живота“. Фокус на кампанията е вредата от употребата на наркотични вещества. Кампанията започва с дискусия в ефира на програма „Хоризонт“ днес в Деня на Европа от 10.00 до 12.00 часа.

Кампанията на БНР "Избери живота" ще обедини усилията на институции, неправителствени организации и всички засегнати страни срещу употребата на наркотични вещества. Целта е да се проследи пътят на дрогата и да бъдат показани опасностите, които крие употребата ѝ. БНР ще популяризира положителните примери на хора, които са се освободили от тази зависимост.

Партньори в кампанията са Министерствата  на здравеопазването, МОН, МВР, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата

Владимир Ампов подарява своята песен „Изкуствен елемент“ на кампанията.„Избери живота“.

Водещи на дискусията ще бъдат Петър Ненов от програма „Хоризонт“ и Ива Дойчинова - програма „Христо Ботев". Ненов заяви:

"БНР, обединено заедно с всички регионални радиостанции, може да помогне на много хора. Целта на кампанията е да покажем самите обикновени хора и как те могат да помогнат на другите, които употребяват наркотици".

В старта на кампанията ще се включат още музиканти, артисти, спортисти, социолози, университетски преподаватели, представители на организации , работещи  с младежи от рисковите групи.

Първата дискусия за кампанията под надслов „Избери живота“ ще бъде достъпна по програма Хоризонт и чрез видео стрийминг, осъществен от радио Бинар на сайта bnr.bg и Фейсбук страниците на БНР.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!