Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на квартал "Пастир" в Генерал Тошево на протест заради продължаващото безводие

Снимка: БГНЕС

Жителите на квартал "Пастир" в Генерал Тошево организират протест заради продължаващото повече от 20 дни безводие, след като на 25 април водата в района беше натровена с пестициди.

Шествието ще тръгне в събота в 10 часа от сградата на Общината и ще продължи до ГКПП „Кардам“. Водоподаването за над 200 домакинства в „Пастир“ все още не е възобновено, тъй като в България няма лаборатория, която да изследва две от веществата, с които тя е била заразена.

Протестът ще бъде осъществен, независимо че имаме уверението от кмета на общината след разговора му с министър-председателя Бойко Борисов водата да бъде пусната още утре, но само за битови нужди, заяви организаторката на мирното шествие Росица Стоева.

"Водата е замърсена с пестициди. Тя не може да бъде изчистена, а дори в момента не може да бъде изследвана в нашата държава. Може да има отлагания. Водопроводът ни е от 1950 година".

По думите на кметския наместник на квартал „Пастир“ Снежана Станева такава безотговорност на институциите не би се случила, ако ставаше въпрос за друг град.

"Пренебрегнати и унизени. Това е пълна безотговорност на институциите

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени