Eмисия новини
от часа

В Плевен започва Третият национален конкурс за млади оперни певци

Регионалният исторически музей в Плевен

В Плевен започва Третият национален конкурс с международно участие за млади оперни певци. Престижната проява носи името на Гена Димитрова и събира на една сцена таланти от цял свят.

Идеята за конкурса е на самата Гена Димитрова, която е родена в плевенското село Беглеж. В конкурса ще участват 27 млади оперни изпълнители. Организатори са Министерството на културата, Община Плевен и Плевенскта филхармония. Директорът Любомир Дяковски допълва:

„От 18 часа в Регионалния исторически музей ще се тегли жребият. От понеделник - 20-и, започва първият тур в 11 часа, във вторник е втори тур, а на 23-ти е концертът на лауреатите. Той ще бъде на площада. Председател на журито ще бъде директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров, членове -  Александрина Милчева, Дарина Такова, Калуди Калудов и Адриан Холендер – режисьор, мениджър от Австрия“.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от