Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Амбициите на кабинета са тол системата да бъде въведена от месец август

Снимка: МС

Амбициите на кабинета са тол системата да бъде въведена от месец август, заяви премиерът Бойко Борисов, който провери как е извършен ремонтът на пътя Пловдив - Асеновград. Той подчерта, че се надява в диалог с превозвачите да бъде постигнат консенсус кои пътища да бъдат обхванати.

"Понеже не искам да пускаме усещането на конфликт, затова направихме срещата, поотделно говорих с тях, имат време дотогава, над 3,5 тона, да можем да си съберем парите от тировете, които са в България, да направим така, че автобусите, които возят пътници да плащат по-малко, защото и те износват пътищата, но пък да не се отрази на цената на билета и да има възможност тези съпътстващи към магистралите пътища също да се приведат в ремонт, защото сега почваме Асеновград-Кърджали - 33 милиона, но това са само пари, които вадим от бюджета. А това е, от всеки ТИР, бетоновоз, те трябва да си платят за това".

Бойко Борисов каза още, че е доволен от реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград и призова шофьорите да бъдат внимателни и да не вдигат високи скорости. Той допълни, че предстои изграждането на локалните платна и на околовръстния път на Пловдив като за целта е осигурено финансиране от държавата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна