Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха нападателя, намушкал с нож 16-годишно момче в София

| обновено на 21.05.19 в 12:03
Снимка: БНР

Над 30 младежи са разпитани в полицията до момента заради инцидента, при който момче беше намушкано с остър предмет в столицата в района на бившия хотел "Плиска". Все още не е открито и оръжието, с което е извършено престъплението.

Скандалът и нападението е станало на детски рожден ден, който е бил в увеселителен клуб. Част от разпитаните са разказали пред полицията, че в един момент към празнуващите са се присъединили няколко момчета, които не са били поканени. До момента не е ясно, дали спорът, който е довел до инцидента, е станал заради футбол, или заради момиче. Предполагаемият извършител в момента е в полицията заедно с баща си, тъй като той също е непълнолетен. Изясняват се причините, довели до инцидента. Разпитаните в районното полицейско управление младежи са били придружени и от родителите си. Разследването по случая продължава.

Инцидентът е станал около 21:30 часа.

Младежът е бил опериран в "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. Състоянието му е стабилизирано и в момента е настанен за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на болницата.

Причините за инцидента се изясняват. Не се изключва поводът за нападението да е спор на тема футбол или скандал заради момиче.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна