Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надежда Динева: Повече отвсякога имаме нужда от надежда

„Обществото, в което в момента живеем, повече отвсякога има нужда от надежда и от вяра, от чистата любов. Вяра, но не самоувереност.“ Това каза в предаването „Графити по въздуха“ репортерът от news.bg Надежда Динева, която написа първия си роман.

В своето първо радиоинтервю тя разказа, че никога не е предполагала, че ще се занимава сериозно и професионално с писане.

„Като малка бях започнала да пиша стихчета, детски стихчета, които никъде не бяха публикувани, пишех си за себе си. В тийнейджърските ми години съм участвала в конкурси в Бургас за поезия.“

След като завършва Немската гимназия в крайморския град, Надежда решава да започне да пише нещо различно: „нещо ново, нещо, което ме вдъхновява“.

И написва трилър, но твърди, че в него примесва елементи на драма и мистерия.

„Такива книги винаги са представлявали много голям интерес за мен и може би започнах да пиша тогава това, което исках да прочета“, сподели авторката.

Тя определя книгата си като „надеждоносец“ и нещо „много по-различно от това, което сме свикнали да виждаме в класическите трилъри“.

„Вдъхва надежда и издига силата на вярата. Вярата в доброто, в това, че истината един ден ще излезе наяве, колкото и тайни да я помрачават. Вярата в това, че винаги има надежда за утрешния ден“, разказа Надежда Динева.

Цялото интервю е в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна