Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нощ на историите

БНР Новини

Румен Баросов, главен редактор на списание „Ах, Мария“, гостува в студиото на „Нашият ден“, за да разкаже за предстоящата утре, 22 май, първа „Нощ на историите“. На нея писатели и поети, представители на различни поколения, ще разказват своите истории. В следващи издания на инициативата своите истории ще разказват също кинодейци, художници, а вероятно и програмисти.

Идеята, зад която освен Баросов стои и писателят Момчил Цонев, се заражда от едно издание на „Ах, Мария“ от 2009 г., където писатели и поети разказват своите спомени от 90-те години на ХХ в. За това бурно десетилетие си спомни и водещата Ива Дойчинова, участвала в студентските протести, от които, ако не друго „много бебета са се появили – цяло поколение“.

Разказването на истории – посочи от своя страна Румен Баросов – възпитава новите поколения, припомня им какво се е случило, учи ги да осмислят направените грешки…

Ангел Иванов, Йордан Евтимов, Виргиния Захариева, Марин Бодаков и други ще бъдат сред участниците в събитието, което ще се състои в клуб „Книгата“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!