Eмисия новини
от 09.00 часа

Диригентът Йордан Камджалов участва в разговор на тема “Там, гдето знанието живей“

Йордан Камджалов
Снимка: БГНЕС

“За мен е еднакво комфортно да разговарям с хората и да дирижирам. Това са различни комуникационни форми – веднъж чрез звука на музиката, веднъж чрез вербалното. За мен даже тази форма е по-близка, защото тя е диалогична. Диалогичността отдавна е изчезнала от концертната зала, хората идват, слушат, пляскат и си тръгват“. Това каза пред БНР диригентът Йордан Камджалов.

Тази вечер от 18.00 часа на голямата сцена на НАТФИЗ музикантът излиза за среща-разговор на тема “Там, гдето знанието живей“.

“А при едни такива срещи-разговори много бих искал да чуя и обратната страна и мисля, че аз се обогатявам от тях“, посочи още Камджалов в интервю за предаването “Преди всички“ по програма “Хоризонт“.

Според него това ще е среща-разговор с широката общественост:

“Надявам се да бъде максимално разнообразна аудиторията. Мен ме интересуват самите хора, самия народ, а не просто хората, които слушат Моцарт или само Бетовен“.

Интервюто с Йордан Камджалов може да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от