Eмисия новини
от часа

Всяка година на 24 май Иван Сергеев от Кюстендил подарява книги

Иван Сергеев
Снимка: Кирил Фалин

Всяка година на 24 май журналистът от Кюстендил Иван Сергеев подарява книги от личната си библиотека на читалища, библиотеки, културни звена, училища, дори и на затвора в Бобов дол. Тази година той е дарил 62 заглавия на библиотеката на Великотърновския университет, където е завършил българска филология.

Досега Сергеев е подарил над 1000 тома от личната си библиотека - започнал да купува книги, когато бил в 5-и клас. Той е колекционер на картини. Защо подарява книги:

"24 май - всяка година аз подарявам толкова книги на колкото години ставаме. Досега съм подарил такива книги на окръжните библиотеки в Плевен и в Кюстендил, на Великотърновския университет, на читалища в Кюстендилско, в Плевенско, на гимназията, в която съм учил, Математическа гимназия - Плевен, и включително и миналата година на затвора в Бобов дол. Считам, че книгата е единственото нещо, което ми е помогнало да изградя себе си. Считам, че това трябва да стигне до хората".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от