Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев: Радостта е по-сладка след по-трудната титла

Стойчо Стоев
Снимка: БТА

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев сподели радостта и вълнението си от осмата поредна титла за водения от него отбор:

"Много съм щастлив, заслугата е на всички. Става дума за Тони Здравков и най-вече за футболистите. На всички, които ми помагат, както и на ръководството. Преминахме през доста трудности, но в края спечелихме. За мен сега е по-сладко, защото спечелихме титлата в самия край. Това е радост. Трябва да се преживее от всеки, за да се усети чувството от тези моменти.

По-сладка е радостта, но и титлата е по-трудна. Надявам се от новия сезон да вземем нови футболисти и да изглеждаме по-добре. В евротурнирите трябва да стигнем възможно най-далеч. Няма значение какъв състав е срещу нас, беше ни трудно. Хубаво е, че футболистите се събраха и успяхме. 

През последния месец не беше лесно, поздравявам всички мои близки. Не бих казал, че е имало съмнение и неувереност. Всички знаехме, че няма да бъде лесно. Показахме характер, не идеален футбол. Това е по-важното, да бъдем отбор. Демонстрирахме го в последните два кръга. Има още какво да се постигне, нека се порадваме на титлата. Преминал съм през всичко като треньор, то ми е познато. Няма начин да ми навреди или да ме притесни. 

Твърде рано е да говорим за селекцията. След две седмици ще кажем по-конкретно", завърши Стойчо Стоев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!