Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов увери, че образованието остава приоритет за правителството

2
Премиерът Бойко Борисов и министърът на образованието Красимир Вълчев посетиха Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора.
Снимка: Пресслужба на МС

Образованието остава приоритет за правителството, заедно с това ще се работи и за повишение на учителските заплати, обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора. Той и министърът на образованието Красимир Вълчев се запознаха на място с обновяването на сградния фонд със средства от Оперативната програма „Региони в растеж“ в размер на 1,3 млн. лв.

Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари, без да се замисля, отбеляза премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. Той подчерта, че ще продължи да се изпълнява програмата и ангажимента за увеличение на учителските заплати.

В последните години се направи много за образоването. Увеличението на заплатите и материално-техническото обновяване правят учителите по-мотивирани и по-спокойни. Това споделили преподавателите и ръководството на гимназията на срещата.

Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж“. Този програмен период са приоритизирани професионалните училища, заяви министърът и добави, че в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна