Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От една година автобусните превозвачи в Гоце Делчев работят извън закона по вина на кмета

Снимка: БГНЕС

Автобусни превозвачи от Благоевград са готови за ефективни протести от утре заради бездействието на община Гоце Делчев, която допусна местните фирми да работят без договори близо една година. Това е нарушило всички правила на маршрутните разписания и е довело до ескалация на напрежението в бранша. Като крайна мярка може да се стигне и до забрана автобусите на гоцеделчевските фирми да влизат на автогарата в Благоевград. 

Сериозните обвинения и разкрития за незаконните автобусни услуги по вина на община Гоце Делчев стигнаха и до транспортното министерство. От там по искане на „Хоризонт“ беше извършена проверка. От Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ са категорични – договорите на превозвачите от Гоце Делчев са невалидни, а действията на кмета – незаконни. Сезирани са и Комисията за финансов надзор и Министерството на финансите.

Очаква се от днес благоевградските превозвачи да започнат ефективни стачни действия, включително и недопускане на автобусите от Гоце Делчев на автогарата в областния център.

Репортажа на Кети Тренчева за предаването "Хора, пътища, автомобили" можете да чуете от звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна