Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Каравасилев: Вселената изглежда доста по-интересна след Стивън Хокинг

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вселената изглежда доста по-интересна след Стивън Хокинг, имаме доста повече знания. Това заяви пред БНР астрофизикът Никола Каравасилев преди днешната му лекция „Наука на Борда: Вселената след Стивън Хокинг“.

По думите му в днешно време в науката отговорът на един въпрос води до задаването на поне още няколко. Колкото повече научваме за Вселената, толкова повече разбираме колко всъщност не знаем, подчерта той в интервю за предаването "Преди всички". 

„Основната цел на това събитие не е толкова да бъде лекция, която аз да изнеса пред всички, а по скоро да се получи дискусия между мен и публиката. За мен е интересно да чуя въпросите на хората и тяхното мнение. Всички въпроси, по които Стивън Хокинг е работил, са доста интересни и будещи любопитство сред широката публика. Те са и дискусионни въпроси. Това са теми, които вълнуват всички“, обясни Каравасилев.

По думите му на лекцията ще има хора от различни възрасти:

„Голяма част от хората, които дори да са изпаднали в някаква заблуда, приемат съвсем рационално аргументите на учените и често пъти научават нещо от тях и променят светогледа си, което е положително“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени