Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимназия светна с 1,3 млн. лв.

Снимка: daskalo.com

Завърши изпълнението на проект "Предоставяне на качествено образование чрез модернизиране на Професионалната земеделска гимназия "Добруджа"" в Силистра.

Обновеното учебно заведение бе открито от кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, председателя на Общинския съвет д-р Мария Димитрова и директора на гимназията Пламен Славов.

Проектът на стойност 1,3 милиона лева е финансиран от оперативната програма "Региони в растеж". В строително-ремонтните работи бяха предвидени дейности за енергийна ефективност на учебния корпус, общежитието и работилницата на гимназията. Сградите са с осигурен добър естетически вид и  отговарят на енергийно-ефективните и санитарните норми. Със строително-ремонтните дейности са  изпълнени енергийно-ефективни мероприятия, ремонт и подмяна на водопроводната, канализационната, електрическата и отоплителната инсталации, изграждане на котелни помещения и монтаж на водогрейни котли с горелки за работа на газ и газьол. Изграден  е вътрешен газопровод от уличната мрежа до сградите на учебен корпус и общежитие, направено е преустройство на спалните и  спомагателни помещения на общежитието и вътрешни ремонти след изпълнение на мерки за енергийна ефективност. В учебния корпус са  доставени нови учебни маси и столове, интерактивни дъски. В общежитието е доставено обзавеждане за спалните помещения и оборудване и обзавеждане за помещения за извънучилищни занимания.

Професионална земеделска гимназия "Добруджа" е училище с над стогодишна история, създадено е през 1909 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени