Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАТФИЗ обновява магистърската програма "Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии"

Снимка: БГНЕС

Магистърската програма „Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии“ в НАТФИЗ започва напълно обновена тази есен. Подготовката на бъдещите мениджъри на сценични организации и проекти, както и на независимите предприемачи и продуценти в тази сфера ще продължава 2 семестъра. Ръководител на магистърската програма е професор Лидия Върбанова. За БНР тя сподели:

„Програмата се претрансформира във важни аспекти, защото нашата цел е да обучаваме студентите не само в областта на театрален мениджмънт и управление на сценични изкуства, но да ги отворим и малко повече към това как театърът в 21-ви век се вписва в света, в който живеем. Театърът и сценичните изкуства са част от това, което наричаме „културни и творчески индустрии“ и знаете, че в европейския контекст и в световен контекст това е изключително важно, защото това обхваща много подразделения…Завършилите тази програма ще могат успешно да представят българското изкуство извън границата, тоест международните аспекти, културната дипломация, международното културно сътрудничество, европейската културна политика. Предприемачеството, което е и в рамките на България, и международно, е част от това, което ще предложим на студентите от следващата академична година. Част от обучението е и стратегическо планиране, стратегически мениджмънт, разработване на визия, на мисия“.

Програмата е на български език. Кандидатите трябва да имат завършена бакалавърска степен. На студенти, завършили друг ВУЗ, а не НАТФИЗ, се предлагат курсове, за да могат да наваксат това, което не са учили.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!