Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Театър пред театъра“ през юли

4
Снимка: Фейсбук

За трета поредна година Народният театър „Иван Вазов“ ще играе най-касовите си постановки на открито в топлите юлски вечери. „Театър пред театъра“ е озаглавен проектът, за който билетите вече са в продажба и който ще се случи от 1-ви до 11-и юли.

В края на юни започва строежът на откритата сцена, а трибуната пред нея ще има близо хиляда места. Всички представления ще са от 21:30 часа, а цените на билетите са от 20 до 40 лева.

Повече от 11 000 зрители ще могат за трета поредна година да изпитат неповторимото усещане да се срещнат с театралното изкуство не в традиционните салони, а под звездите на нощна София.

Сцената, която ще бъде издигната в пространството пред Народния театър, ще има 951 зрителски места, а строежът ѝ ще започне в последната седмица на юни.

Катя Попчева, която е ръководител на отдел “Маркетинг и комуникации“ в Народния театър разказа, пред БНР за инициативата:

“Винаги, когато дойде това време - май-юни, настава една трескава подготовка и очакване. Всяка година се стремим да надскочим себе си“.

“От 2-ри до 11-и юли десет вечери под звездите отново ще изживеем тази невероятна емоция“, разказа още Попчева в интервю за предаването “Нещо повече“ по програма “Хоризонт“.

Интервюто с Катя Попчева може да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна