Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова пристигна с влак във Видин, за да подкрепи медиците

Снимка: Радио ВИДИН

Омбудсманът Мая Манолова пристигна по обяд във Видин с бързия влак от София. Хора, с които е пътувала са потърсили съдействие за различни проблеми:

"Обсъдихме и железопътния транспорт, хората очакват обещаните от властта нови мотриси. Оплакаха ми се от ниските доходи, ниските пенсии, от безработицата в Северозапада, сметките, които непрекъснато се увеличават, от лошите връзки между малките населени места и големите градове."

Омбудсманът пристигна във Видин, за да подкрепи протеста на здравните работници от видинската болница:

"Обещах, че ще ги подкрепям, докато бъдат удовлетворени справедливите им искания. Да предупредя всички, които биха си позволили, даже да помислят, че могат да ги притискат, да ги изнудват, да ги заставят да не протестират, че ще бъда до тях, че това са основни човешки права."

Медицински сестри, лаборанти и рехабилитатори във видинската болница започнаха от днес ефективни протести. Медицинските специалисти спряха работа за един час тази сутрин. Протестиращите настояват за достойни условия на труд и адекватно възнаграждение. От ръководството на болницата обявиха, че заплатите им засега няма да бъдат увеличени. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна