Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росица Генчева: Разграничаваме се от протеста на медицински сестри, обявен за утре на Маказа


На Управителен съвет от Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Кърджали са се разграничили от протеста, обявен на Маказа с водач медицинската сестра Мая Илиева. Росица Генчева, председател на Регионалната колегия заяви: "Ние вчера имахме управителен съвет, колегите от управителния съвет и, разбира се, в мое лице като председател, сме възмутени от начина, по който се провеждат тези протести. Исканията на колегите ние ги подкрепяме като цяло, защото това са нашите искания от 12 май миналата година. Даже прави впечатление, че те използват и нашите лозунги с едни и същи искания за заплати, за стандарти, за възнаграждения, за нощен труд. Колегите се дистанцираха от асоциацията и започна едно вклиняване, едно напрежение между колегите. Но въпреки всичко, вижда се, че в градовете, където излизат на протести, са не повече от 15-20 души.

Чуйте повече от Росица Генчева, председател на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Протест на медицински сестри с водач Мая Илиева на Маказа е обявен за утре. 

Цялото изявление на Росица Генчева, председател на РК на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Кърджали ще чуете утре в Сутрешния блок на радио Кърджали. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна