Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сатанянда йога

БНР Новини
Снимка: pixabay.com

Райна Христова е адвокат по професия, а йога се превръща в част и философия на живота ѝ през 2004 г. Вдъхновението и познанията си черпи изцяло от традицията на Сатянанда йога. Райна преминава успешно много обучения по йога към Бихарската школа по йога в Индия, Европа и Австралия. Член е на Управителния съвет на „Българска федерация по йога”, на Управителния съвет на Сдружение: „RYE България – изследване на йога в образованието” и е част от екипа на Сатянанда йога академия Европа.

Съществуват различни форми на йогата, един от които е Сатянанда йога. Всъщност Сатянанда йога признава валидността на всички йога техники за духовно развитие и се съсредоточава не само върху тялото, а върху целия човек. Промяната при човек е процес, който се осъществява естествено в резултат на редовна практика и пълно отдаване. Сатянанда йога използва практики по традиционния начин, а именно пози за балансиране на физиката и ума чрез физическото тяло, и дишащи практики за работа върху енергийното поле, и медитация за успокоение, и фокусиране на ума.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от
Проф. Румен Кастелов

Ортопедично... за зимата

публикувано на 24.02.20 в 17:05