Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Димитров за четвърти път оглави федерацията по скокове на батут

Стоян Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стоян Димитров беше избран за четвърти мандат за президент на Българската федерация по скокове на батут на провелото се снощи отчетно- изборно събрание на централата.

„Натрупах достатъчно опит и знания в скоковете на батут. В момента на държавното първенство виждам около 200 деца само на големия батут. Вчера бяхме в Сливен на двойния минибатут и на пътека и там имаше около 60 деца. Ние сме доволни от масовостта, която имаме. Ще напредваме в бъдеще“, сподели специално за БНР Стоян Димитров.

Акцент в работата на централата в следващите четири години ще бъде организирането на кръг от световната купа през 2021 година и на световното първенство през 2022 година.

Снимка

Амбицията на ръководството е да класира състезател на олимпийските игри в Токио догодина. Квалификация за Олимпиадата ще е първенството на планетата през ноември в Япония. Разширеният състав на националния отбор ще бъде определен след края на държавното първенство, което в момента се провежда в Ямбол, в което участват над 200 състезатели.

Снимка

На европейските игри в Минск от 21 до 30 юни федерацията по скокове на батут ще има трима представители – сестрите Мариела и Христина Пеневи и Мариян Михалев. Тримата ще участват в индивидуалната дисциплина (голям батут), а сестрите Пеневи ще премерят сили и в синхронните скокове.

„Очакваме добро класиране. Това ще ни подскаже на този етап къде се намираме. След това започваме подготовка за световното първенство, което ни дава право за класиране на Олимпиадата. В момента Христина Пенева е с контузия и не участва на държавното първенство. Тя е в София на рехабилитация, но болките вече са отшумели. Вярваме, че тя ще се представи успешно в Минск“, допълни Димитров.

Снимка

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна