Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Да извадиш бабините съкровища от чекмеджето

Милица Джанджова (вляво) и Зорница Базлянкова в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Светлана Тарашоева

„Резиденция Баба“ е инициатива на „Фабрика за идеи“, която свързва млади хора от градовете и възрастни в обезлюдяващи се села в България. Участниците –живеят в продължение на един месец в домакинства на възрастни от тези села. Резултат от взаимодействието им са конкретни продукти, услуги и инициативи, основаващи се на местното знание и отговарящи на специфичните нужди на хората в селата. Инициативата започва през лятото на 2015 г. в 4 родопски села и продължава всяка година в други райони на страната.

Какво представлява „Фабрика за идеи“, какви са нейните инициативи и как се ражда „Резиденция Баба“? Освен видимите резултати от взаимодействието между градските и селските общности, между възрастни и млади, обаче има и много невидими такива, за които ни разказаха Милица Джанджова и Зорница Базлянкова.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от
Български вестници

Преглед на българския печат

публикувано на 19.02.20 в 07:06