Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Илиев преди полуфинала с Куба: Вярвам, че ще спечелим

Снимка: Личен архив

Националният ни отбор по хандбал за мъже ще играе тази вечер полуфинал в турнира за Развиващи се отбори в Тбилиси, Грузия, а противник ще бъде тимът на Куба. Селекцията на Никола Карастоянов се представя повече от добре в турнира до този момент, като надигра последователно отборите на Малта, Съединените щати, Нигерия и Ирландия, като допусна единственото си поражение от домакините. 

Теодор Илиев, който е ръководител Спортни дейности към федерацията ни, заяви, че е доволен от представянето на тима ни в Тбилиси и се надява на възможно най-предно класиране. 

„Приятно изненадан съм от представянето ни в Грузия. Момчетата са мобилизирани и дават всичко от себе си, въпреки трудностите, които изпитваме в организирането на подготвителните лагери. Момчетата играят доста добре и резултатът е виден – ще играем полуфинал. Отборът изглежда добре. Добре играе в защита и в нападение. Вижда се желанието на състезателите и се надяваме, че ще постигнем добър резултат“, заяви Теодор Илиев. 

За днешния ни противник Куба от 19,00 часа българско време Илиев заяви: „Те са доста здрави физически и атлетични момчета, но са по-зле технически, което е може би в помощ на нашия състав. Със сигурност няма да е никак лесно, играят добре, имат доста добри вратари, така че ни очаква труден мач“. 

В другия полуфинал домакините от Грузия ще се изправят срещу тима на Великобритания. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна