Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва "Фестивал на италианското кино в България"

Почетни гости на тазгодишното издание са Джанкарло Джанини и Орнела Мути

Кино "Люмиер" ще бъде домакин на четвъртото издание на "Фестивал на италианското кино в България" от 17 до 21 юни в НДК, а от 24 до 28 юни в Дома на киното. Почетни гости на тазгодишното издание са две от най-големите знаменитости на италианското кино и театър - режисьорът и актьор Джанкарло Джанини и легендарната актриса Орнела Мути.

Начало на кино форума на 17 юни от 19.00 часа в "Люмиер" ще даде закачливата комедия „Измамно богати“ („Ricchi di fantasia“), с участието на Серджио Кастелито и Сабрина Ферили.  Сред филмите, които ще бъдат представени са още мюзикълът „Разходка под слънцето” („WALKING ON SUNSHINE”), „Двама дребни италианци“ (‘Due piccoli italiani’), „Неудобна комедия“ (‘Tonno spiaggiato’), „Агенция за лъжи“ (‘L’agenzia dei bugiardi’), „Сходна съдба“ (‘La vita in comune’), „Руди Валентино“ (‘Rudy Valentino’), „Лесен живот“  (‘La vita facile’).

За четвърта поредна година италианската търговска камара в България организира  "Фестивал на италианското кино в България". Програмата тази година е изключително интересна, защото от опита, който натрупахме от предходните години, забелязахме, че българската публика се забавлява изключително много на италианската комедия и по тази причина в програмата сме включили само комедии, заяви Таня Траянова от организаторите.

На ден са предвидени по две прожекции в 19.00 и в 21.00 ч. с изключение на вторник (18.06), когато прожекцията е от 20.30 ч., защото тогава, както и на 19.06, посетителите могат да се срещнат със специалните гости - Джанкарло Джанини и Орнела Мути.
Чуйте какво още да очаквате от фестивала - в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна