Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Анета Милкова отпада от конкурса за генерален директор на БНР

Анета Милкова
Снимка: БГНЕС

С пет гласа „за“ членовете на Съвета за електронни медии взеха единодушно решение един от участниците в конкурса за генерален директор на Българското национално радио да отпадне - това е Анета Милкова, която е директор на Специализираната администрация в СЕМ. Причината е, че Милкова няма изисквания по закон трудов стаж.

Членът на СЕМ и председател на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите Бетина Жотева заяви:

„Г-жа Милкова излага мнение, че притежава общо 8 години и три месеца трудов и осигурителен стаж, който се формира от стажа ѝ в НСРТ, в „Дарик радио“, в „Ретро радио“ и три години стаж като член на УС на БНР. Тя прилага и заявление, и правно мнение на проф. Васил Мръчков и припомня, че в процедурата за избор на генерален директор на БНР 2010 г. е допусната за участие при наличие на идентични писмени доказателства, каквито е приложила сега“.

До следващия етап на конкурса за генерален директор на БНР продължават останалите петима кандидати - това са сегашният директор на общественото радио Александър Велев, Светослав Костов, Даниела Манолова, Валерий Тодоров и Митко Димитров. Самият избор ще бъде на 28-и юни.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от
Български вестници

Преглед на българския печат

публикувано на 19.02.20 в 07:06