Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелба помрачи шампионския парад на Раптърс в Торонто

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стрелба и последвалото я паническо бягство на хиляди хора помрачиха парада в канадския град Торонто по случай спечелената първа шампионска титла в НБА от местния тим Раптърс, предаде АП, цитирана от БТА.

Четирима души са простреляни на по-малко от една пресечка разстояние от мястото, където сред гостите на сцената бе премиерът Джъстин Трюдо.

Трима души са арестувани, открити са две огнестрелни оръжия, съобщи полицията в Торонто. Засега следствието не посочва евентуални причини за стрелбата.

Тълпи от фенове на Раптърс се разбягаха от стрелбата на площад в централната част на града, претъпкан с десетки хиляди почитатели на тима.

Над един милион фенове изпълниха центъра на Торонто по-рано днес за парад в чест на шампионите, което предизвикаха опасения за сигурността на фона на проблемите от твърде голямото струпване на хора.

Според полицията никое от нараняванията на простреляните не е животозастрашаващо. Други хора леко са пострадали, докато се опитвали да се отдалечат от стрелбата.

На въпрос дали става дума за целенасочена стрелба или за терористичен акт говорителка на силите на реда отговори, че разследването е в ход.

По време на речта на един от собствениците на клуба водещият на проявата прекъсна изказването, за да съобщи, че организаторите се справят с извънредна ситуация и да призове към спокойствие. Премиерът Джъстин Трюдо, кметът на Торонто Джон Тори, звездата Кауай Ленард и други играчи бяха на сцената в този момент. Те останаха по местата си и малко по-късно речите продължиха.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!