Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова отпадна в Бирмингам

Виктория Томова записа 4 победи в Лондон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна в първия кръг на основната схема на турнира на трева в Бирмингам, Великобритания, който е от категория Премиер.

Тръгналата от квалификациите 24-годишна софиянка отстъпи на Кристина Плишкова от Чехия с 3:6, 4:6 след 63 минути игра.

Мачът започна равностойно. Вики първа стигна до точки за пробив, когато поведе с 40:15 при сервис на левичарката, но не успя да го реализира. Веднага след това също преодолялата квалификациите Плишкова направи брейк за 4:2 и успя да съхрани преднината си до края на сета.

Историята се повтори и в следващата част. Томова беше равностойна, но допусна да бъде пробита за 4:5. След това съперничката ѝ сервира успешно за сета

За участието си в Бирмингам Виктория заслужи 26 точки за световната ранглиста,у където е №190 през тази седмица, както и 6915 долара от наградния фонд.

Следващата седмица Томова ще играе в квалификациите на турнира от Големия шлем Уимбълдън. Жребият за тях ще бъде теглен на 24 юни. Миналата година тя записа общо четири победи в Лондон - три от тях в квалификациите, и стигна до втория кръг на основната схема, където отстъпи на Серина Уилямс с 1:6, 4:6. По този начин Виктория има да защитава 110 точки за класацията на WTA.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна